fbpx

Altanrenovering i Maniitsoq, Grønland

IMG_3594

Introduktion

Et succesfuldt samarbejde med MT Højgaard

I slutningen af 2020 stod det klart for MT Højgaard, at de i forbindelse med deres byggesag, omhandlende altanrenovering af en stor boligblok i Maniitsoq, var nødt til at finde en helt speciel kranløsning til deres behov.

En del af deres opgave på projektet var at udskifte alle betonelementer – 840 stk. På den ene side af bygningen har de meget begrænset plads, som gav nogle ekstra udfordringer med hensyn til den kranløsning de skulle vælge. Derudover skulle de samtidig håndtere tons tunge altanbundplader op til 6 etage.

Stiholt som forhandler

Efter at have gennemset markedet for mulige løsninger, faldt valget på en kompakt kran fra Jekko, som vi er forhandler af. Til dette udtalte entrepriseleder Henning Junker Christensen:

- Når man foretager en investering på flere millioner kr. er det yderst vigtigt, at alle detaljer bliver gennemgået. Det blev arrangeret af Kurt Nielsen fra Stiholt, som fik tilrettelagt en demonstration af netop denne model kran, hos en kunde i København. Der blev det sandsynliggjort, at dette var den rigtige type kran, og den kunne klare denne specifikke opgave. Markedet for denne type, var yderst begrænset, men Kurt Nielsen fandt en brugt model i Tyskland, som udfyldte vores behov.

Herefter gik det stærkt. Først blev kranen kørt på serviceværksted i Tyskland grundet et serviceeftersyn, dernæst skulle den sendes til Aalborg for at få det sidste tjek inden afsendelse til Grønland. Det var et ’’must’’ at det hele var tjekket igennem, dersom utrolige sparsomme ressourcer vedrørende reparation og service i Maniitsoq.

Efter flere måneders transport i Europa, og videre over Nordatlanten til Grønland, landede kranen i Maniitsoq den 6. maj 2021. Kranen blev straks kørt til byggepladsen, hvor den få dage senere blev taget i brug.

IMG_3594
IMG_3613
IMG_3649
IMG_3607

MT Højgaard fandt det yderst vigtigt, at de havde en ''livline'' og kunne ringe til os og derved modtage vigtige informationer omkring opstilling og håndtering af de mange muligheder, som denne type kran bød på. Denne forespørgsel kunne vi levere, hvilket var utrolig vigtigt og betryggende for dem, som slutbruger på sådan en investering:

- Fra MT Højgaard Grønlands side, har det været en rigtigt positiv oplevelse at håndtere dette indkøb, shipping, og efterbehandling, med Im. Stiholt. Det er god grund for et rigtigt givtigt godt samarbejde i fremtiden, og jeg vil gerne benytte lejligheden til og sige tak, til alle involverede parter på denne sag. Det bliver nok ikke den sidste indkøbssag, der kører gennem Im. Stiholt A/S.