fbpx

Altanrenovering i Maniitsoq, Grønland

IMG_3594
Introduktion

Et succesfuldt samarbejde med MT Højgaard

I slutningen af 2020 stod det klart for MT Højgaard, at de i forbindelse med deres byggesag, omhandlende altanrenovering af en stor boligblok i Maniitsoq, var nødt til at finde en helt speciel kranløsning til deres behov.

En del af deres opgave på projektet var at udskifte alle betonelementer – 840 stk. På den ene side af bygningen har de meget begrænset plads, som gav nogle ekstra udfordringer med hensyn til den kranløsning de skulle vælge. Derudover skulle de samtidig håndtere tons tunge altanbundplader op til 6 etage.

Stiholt som forhandler

Efter at have gennemset markedet for mulige løsninger, faldt valget på en kompakt kran fra Jekko, som vi er forhandler af. Til dette udtalte entrepriseleder Henning Junker Christensen:

- Når man foretager en investering på flere millioner kr. er det yderst vigtigt, at alle detaljer bliver gennemgået. Det blev arrangeret af Kurt Nielsen fra Stiholt, som fik tilrettelagt en demonstration af netop denne model kran, hos en kunde i København. Der blev det sandsynliggjort, at dette var den rigtige type kran, og den kunne klare denne specifikke opgave. Markedet for denne type, var yderst begrænset, men Kurt Nielsen fandt en brugt model i Tyskland, som udfyldte vores behov.

Herefter gik det stærkt. Først blev kranen kørt på serviceværksted i Tyskland grundet et serviceeftersyn, dernæst skulle den sendes til Aalborg for at få det sidste tjek inden afsendelse til Grønland. Det var et ’’must’’ at det hele var tjekket igennem, dersom utrolige sparsomme ressourcer vedrørende reparation og service i Maniitsoq.

Efter flere måneders transport i Europa, og videre over Nordatlanten til Grønland, landede kranen i Maniitsoq den 6. maj 2021. Kranen blev straks kørt til byggepladsen, hvor den få dage senere blev taget i brug.

IMG_3594
IMG_3613
IMG_3649
IMG_3607

Jekkos mini-kraner fås fra 400 kg op til 80 tons meter, som er bygget efter samme princip og kan monteres med diverse værktøjer som vakuumsug, gribekløer til træfaldningsmaskiner mv. Med disse maskiner kommer du tæt på opgaven, undgår lange opstillingstider, bevarer dit overblik og giver din kunde en bæredygtig og funktionel oplevelse.